Elegante WordPress thema’s

Elegante WordPress thema’s
datum-geschreven 21 feb 2011

WordPress themes vindt je in alle varianten, van “back to basics, less is more” tot themes die je overdonderen met de nieuwste jQuerie programmeringen waarbij beelden, buttons en mouse-overs zorgen voor een inter-actief effect.

Als programmeur hebben wij alles een keer ontworpen en geprogrammeerd, elke klant heeft zijn eigen visie, en daarom is het belangrijk dat een thema flexibel is. In dit artikel bespreek ik een bedrijf dat bijzonder inspirerend is en al jaren elegante WordPress thema’s maakt. Wellicht heb je er al een keer van gehoord, het bedrijf: Elegant Themes. Als je op de link klikt kun je direct enkele van hun ontwerpen zien. Het ontwerpen en programmeren van themes voor WordPress is hun core business. Geregeld zie je een nieuwe thema’s en tussentijds lanceren ze nieuwe features en plugins die hun thema’s meer dan interessant maakt. (Juist ook voor de nieuwelingen in het web-en-blog-wereldje!)

De shortcodes, bijzondere functies met enkele muisklikken

ElegantThemes versterkt de thema’s door middel van Shortcodes die bijzondere programmeringen oproepen binnen de content, denk bijvoorbeeld aan Jquery tabs, waarbij je zonder de website herladen meer informatie kan vertonen binnen een vlak. Mooie knoppen, uitschuifbare content vlakken. We denken aan Social buttons als Facebook, Twitter, Digg, ingezet in een pagina of post met een muisklik door middel van de Monach plugin die je er bij het pakket voor slechts $80-90 bij krijgt.

Veel premium thema’s kosten $50-60 per stuk bij andere ontwikkelaars, bij elegant thema’s krijg je toegang tot 85+ thema’s voor omgerekend $1 per stuk!

De voordelen van Elegant Themes

Het belangrijkste waar wij als beveiligers van WordPress sites blij van worden: als je de thema’s activeert heb je geen extra plugins nodig!
Bij veel premium thema’s moet je nog een contact plugin installeren, bij ElegantTheme’s zit de code voor een mooi formulier al in de contact pagina. De featured slider zit er ook al bij, waar je die bij vele andere premium plugins nog los moet installeren.

ElegantThemes maakt zulke complete thema’s waardoor je zo een 3-5 plugins bespaart. En wie de artikelen van ons vaker leest weet dat iedere extra plugin weer een deur is voor hackers en scripts.

De extra’s en thema’s die recent gelanceerd worden krijgen geregeld updates, niet alleen in de nieuwe thema’s maar ook in de thema’s die ze een jaar geleden of langer hebben gelanceerd!

Waar ElegantThemes al enkele jaren bekend om staat is het mooie en gebruiksvriendelijke admin panel dat meekomt als je een thema activeerd. Je vind het panel onder appearance/weergave waar je opties kan veranderen als: het logo, de plaats van het navigatie menu, de aanwezige of zichtbare menu-items, de aanwezige category’s en in veel thema’s vindt je zelfs een kleurenschema met 3-5 verschillende keuzes die de links, titels en achtergronden wijzigen in een bepaalde kleur.

Ook het inzetten van extra code in de header en footer is gemakkelijk te plaatsen via het panel, denk bijvoorbeeld aan de code voor Google Analytics of advertising codes.

WordPress themes zijn compatible in meerdere browsers, denk aan Mozilla Firefox, Internet explorer, Safari etc. Themes van Elegant Themes zijn snel geladen en w3c-valid. Deze aspecten stimuleren bezoekers om meerdere pagina’s te bezoeken en door te lezen, ook Google geeft je website met een goede programmatische structuur meer waarde.

Premium WordPress thema’s tegen een zeer lage prijs!

In tegenstelling tot de prijzen die je vaak ziet bij Premium thema’s zijn deze thema’s al beschikbaar vanaf 69-85 dollar per jaar! Alle thema’s!

Bezoek ElegantThemes eens en kijk of er een thema voor je website is die je mooi vind!

 

Meer WordPress:

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties