Help! Mijn WordPress admin is niet bereikbaar

Help! Mijn WordPress admin is niet bereikbaar
datum-geschreven 10 nov 2013

Na een update horen wij geregeld van WordPress gebruikers dat hun admin niet meer bereikbaar is.
Het komt ook vaak voor na het activeren of updaten van een plugin of thema.

Het komt ook voor dat niet alleen de admin onbereikbaar is maar zelfs heel de website. En die wil je zo snel mogelijk weer online beschikbaar hebben voor je bezoekers!
Nu kun je ons bellen en inhuren zodat je zeker weet dat de website professioneel hersteld wordt, maar wij hebben hier enkele veel voorkomende problemen en oplossingen voor als je de website zelf wilt herstellen.

Als je admin niet meer bereikbaar is na het activeren van een plugin

Plugins worden door programmeurs gemaakt en niet iedereen is ervaren of op de hoogte van de nieuwste WordPress hooks. Daardoor wil het nog wel eens gebeuren dat je admin niet meer functioneert. Van het ene op het andere moment zie je een wit scherm als pagina en kun je niets meer doen. Tenminste zo lijkt het! Je wilt de plugin de-activeren wat niet meer lijkt te gaan.

De mogelijke oplossing: Neem een FTP editor zoals Filezilla en ga daarmee naar de map Plugins (wp-content > plugins) waar je de laats ge-activeerde plugin hernoemt. Het hernoemen zorgt ervoor dat de plugin vanzelf ge-deactiveerd wordt.

plugin hernoemen

Als je admin niet meer werkt na een WordPress update

maak eerst een volledige data backup voordat je aan het updaten gaat!!

Het komt vaak voor dat WordPress ge-update wordt en je admin niet meer bereikbaar is, dit kan door een botsende plugin komen die de nieuwste update van WordPress niet kan verwerken, maar vaak genoeg komt het doordat WordPress niet goed of volledig wordt ge-update. Dan mist er een stukje code of een php file en doet je admin het niet.

De mogelijke oplossing: Neem een FTP editor zoals Filezilla en plaats de bestanden opnieuw maar dan handmatig op de server.  Je update de volgende bestanden: wp-admin, wp-includes en de root files waarbij je de wp-config en de themes + plugin mappen niet overschrijft. Zie ook de onderstaande afbeelding voor het vernieuwen van WordPress, en belangrijker nog: het bewaren van de juiste bestanden.

De WordPress core vervangen na een mislukte update

De bestanden die je niet mag vervangen zijn rood gemarkeerd op de onderstaande afbeelding. Dit zijn unieke bestanden met aangepast informatie.

De wp-content map bevat je plugins en je thema’s. Mocht je een thema gebruiken die bijgewerkt is door een vormgever is het natuurlijk niet prettig als die overschreven wordt.

Ook de wp-config.php moet je bewaren. Daar zitten je gegevens in om contact te maken met de database.

En de Htaccess is belangrijk, daar zit je permalink structuur in.

De overige bestanden die je ziet op deze onderstaande afbeelding kun je overschrijven met bestanden uit een nieuwe WordPress release.

wordpress belangrijke bestanden

Werkt je website na het handmatig inzetten van de bestanden nog niet? Dan kan het nodig zijn om de oude versie van WordPress terug te zetten. Op WordPress.org kun je ook oudere varianten downloaden en die op de server zetten.
Al is dat eigenlijk een weg die je niet in wilt gaan, maar soms is het nodig voor bepaalde plugins met verouderde code.

 

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
28 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Van Cleven

Hallo,
ik kan niet langer inloggen op de admin van mijn website. De gebruikersnaam en wachtwoord zijn correct maar na het indrukken van de knop inloggen lijkt het dat alles stil staat. Er komt geen wit scherm of foutmeldingen. Wat zou hier aan de hand zijn?
Alvast bedankt, Hans

Ira

Hallo,
Ik heb hetzelfde probleem: na update van plugins blijft het admin scherm wit waardoor ik niet kan inloggen. De website zelf is wel nog volledig zichtbaar (velofashion.be).
Ik probeerde via FileZilla de plugins te hernoemen, maar dit lukt niet bij alle plugins. Bvb. bij googleanalytics geeft FileZilla de melding “550 Access denied”.
Hebben jullie een idee hoe ik verder moet? Alvast bedankt voor de hulp!

LLMJ

Hallo,

Ik heb onlangs mijn WP ge-update, een nieuw thema én een nieuwe plugin (WP maintenance plugin) geïnstalleerd. Nu werkt mijn website ineens niet meer. Ik kan hem op geen enkele manier bereiken, zowel de website zelf als de WP admin niet. Waar het probleem precies ligt weet ik dus niet… kan aan het thema, de update of de plug-in werken. Omdat ik geen FTP server gebruik heb ik geen idee hoe ik mijn website nu weer terug kan krijgen. Please help…

Djoke ten Kate

Ik krijg de volgende melding en niemand weet wat te doen.Fatal error: Call to undefined function has_meta() in /var/www/vhosts/djoke.nl/httpdocs/wp-content/plugins/default-post-content/default_post_content.php on line 52

kunnen jullie helpen?

Wilfried

Mijn Worldpress website is na een Worldpress updat zowel via wp-admin als via ftp niet meer bereikbaar..
Hoe los ik at op?

Robert Severin

Hallo,
Ik kom mijn administratie niet in. Alle linken, zoals Pagina bewerken, laten alleen maar de Home-pagina verschijnen. En dit onverwachts; ik heb vandaag alleen Google-analytics afgemeld en weer aangemeld.
Als ik op dashboard klik krijg ik een heleboel te zien, maar iedere link doet de Home-pagina verschijnen. Rara hoe kan dat?

Wanda

Hoi,

ik heb mijn wordpress website van de wordpress dir naar de root verhuisd en het werkt, maar:
– ik mis een aantal images
– ik kan niet meer in mijn admin

Karolien

Ik ben er zojuist achter gekomen dat ik wel in de juiste map kan komen via de account van mijn hosting. Ik heb nu ook de map van de verkeerde plugin hiernoemd. Toch kan ik nog steeds niet inloggen in mijn admin. Nu is het wel zo dat ik niet via Fezilla maar via mijn hosting in de map ben gekomen. Moet ik iets doen met Fezilla? Ik heb er niet zoveel verstand van …;-)

Karolien

Dat klopt. Ik heb eerder WordPress gedownload, het er weer af gegooid omdat ik niet zeker wist of ik mijn website met WordPress wilde maken en een dag later WordPress weer opnieuw gedownload. Maar ik heb geen idee waar nu de goede map van WordPress op de computer staat. Ik heb bij ‘zoeken’ gekeken en toen vond ik alleen die ene map van WordPress.

Karolien

Ik heb de map ‘plugins’ inmiddels gevonden in mijn computer, in de map ‘WordPress’ bij ‘wp-content’. Maar in Fezilla vind ik deze map niet. Kan het zijn dat die er gewoon niet in staat? Ik heb Fezilla eerder wel gedownload, maar ik weet niet of mijn mappen van WordPress daar in staan. Verder lijkt het erop als niet al mijn plugins in de map van WordPress staan. Er staat maar 1 plugin in, terwijl ik er meerdere heb gedownload. De plugin die problemen gaf, staat er ook niet in. Wat kan ik het beste doen?

Karolien

Beste Matthieu,

Ook ik kan mijn WordPress admin niet meer inkomen, nadat ik een plugin heb geinstalleerd. Nu heb ik geprobeerd om in Fezilla de map wp-content te zoeken, om de plugin weg te halen, maar ik kan deze map niet vinden. Waar kan ik deze map vinden?

Hartelijke groet,
Karolien

Miranda

Beste Mathieu,

Ik heb een probleem met het inloggen om mijn website aan te passen in WordPress.
Wordpress heeft de inlog procedure blijkbaar veranderd, ik heb mijn website ge-updated maar nu kan niet meer inloggen met mijn code en hij kent mijn email adres ook niet.
Ik had mijn inlog code opgevraagd maar deze komt niet binnen op mijn e-mailadres.
Weet u hoe dit opgelost kan worden?

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groeten,

Miranda

Nicole

Mijn website en admin zijn ineens niet meer beschikbaar. Wat moet ik doen!!

susanne den adel

bedankt voor je reactie. Je bedoelt door in filezilla bovenin op server te klikken? Ik krijg dan: enkel een keuze om aan te vinken; tonen van verborgen bestanden forceren.
Moet ik dit aanvinken en dan verder zoeken? Of moet ik de map elders vinden?

susanne den adel

Na het downloaden van een nieuw thema; Cutting Edge Responsive Parallax WordPress Theme naar mijn wordpress ging het fout.
Ik kom niet meer bij mijn dashboard en heb geen idee (ondanks alle tips) wat en hoe dit te kunnen herstellen.
Ik krijg de onderstaande regel in beeld wanneer ik inlog:
Fatal error: Cannot redeclare wp_pagenavi() (previously declared in /home/studiolooks.nl/public_html/studiolooks.nl/wp-content/plugins/wp-pagenavi/core.php:12) in /home/studiolooks.nl/public_html/studiolooks.nl/wp-content/themes/cutting-edge/includes/components/pagination.php on line 274

Heb je een idee?
Groeten Susanne

petert

Dit heeft gewerkt! Dank voor je informatie ga zo door